Advertisement

Jurassic World: Dominion Dominates Fandom Wikis - The Loop

01:25

De D.A.B. Unie is een land dat zich bevindt in de Atlantische Oceaan, ten noordwesten van Mendaña de Neira. Het heft een Marxistisch-Leninistisch regime. Door Secretaris-Generaal Zt-freak Is het het welvarendste communistische land geworden. De D.A.B. Unie is gesticht om onderdak voor de communisten van de Wereld te bieden. Mensen mogen (integendeel van de DDR) weg gaan uit het land, omdat de D.A.B. Unie bestemd is voor communisten, kapitalisten hebben er niets te zoeken. De D.A.B. Unie bestaat uit het Dabische eiland, Hexagon eiland en een paar kleinere eilanden. Doordat het bestaat uit relatief nieuwe eilanden was er geen oorspronkelijke bevolking en kon er makkelijk een nieuw land gesticht worden. Toch ging dit niet zonder tegenslag, de Verenigde Staten van Amerika wilde de Dabische eilandengroep gelijk claimen, wat tot een conflict leidde.

Geschiedenis

Het Dabische eiland is relatief nieuw, het bestaat pas sinds 1987. Geologen staan voor een enorm raadsel, hoe kon er een eiland dat zo groot is als een kwart van de VS ontstaan op een plaats waar geen breuklijk in de buurt is? In 1991 richtte Anatoly Dimitri-Savchenko de Verenigde Republiek van Arbeiders op, dit was slechts een klein deel van het enorme eiland. De VS wilde de rest van het Dabische eiland veroveren, wat echter niet lukte, het landschap can Hexagon Eiland was een enorm obstakel. De D.A.B. maakte al kleine militaire kampen op Hexagon Eiland en de VS dreigde de D.A.B. aan te vallen. Net als de Cubacrisis was dit net met een sisser afgelopen. In 2001 had de D.A.B. van het eiland een unie gemaakt en in 2013 werd de D.A.B. unie offilcieel erkend door de VN.

Topografie

Staten

Er zijn zes staten in de D.A.B. Unie.

Noord-Arieland

Noord-Arieland is de staat waar de Dabische parlementsgebouwen staan. De hoofdstad van Noord-Arieland is Nova Moskou en is ook de hoofdstad van de hele D.A.B. Unie.

Zuid-Arieland

De staat waar de V.R.A. vroeger deel van was. De gouveneur van Zuid-Arieland is Monkaap. De voormalige V.R.A. is nu één grote stad geworden en is nu de hoofdstad van Zuid-Arieland.

Derp

De kleinste staat van de D.A.B. Unie, hier vind veel afvalverwerking plaats en de staatsvijanden worden hier naar toe verbannen.

Politiek

Wiki-inhoud is beschikbaar onder CC-BY-SA tenzij anders vermeld.