Geofictie Wiki
Advertisement

Faus Kaarste is een Seppisch architect. Hij werd bekend met het ontwerp van het Seppische paviljoen op de Expo in Hannover en het parlementsgebouw van Kronenburg .

Zijn eerste grote opdracht was in 1990 het postkantoor van de provinciestad Croli, waarna onder meer wooncomplexen in Corille en Moyns en een theater in Wanir volgden. Het laatste gebouw staat bekend als het theater met de beste akoestiek in Seppië, een aspect dat ook bijzondere aandacht kreeg bij zijn bekendste gebouw: het nieuwe parlementsgebouw van Kronenburg, dat sinds 2007 gebouwd wordt in het centrum van Alexanderstad.

Kaarste kreeg de opdracht voor dit gebouw in 2001 en schreef toen dat hij “recht wil doen aan de traditie die de democratie in Kronenburg is, zonder te willen versluieren dat het gebouw in de eenentwintigste eeuw tot stand zal komen”. Hij benadrukte destijds dat een gebouw dat het volk vertegenwoordigt, ook de smaak van het volk moet vertegenwoordigen. Daartoe liet hij de Kronenburgers op zijn internetsite stemmen over hun favoriete bouwmaterialen om uiteindelijk een ontwerp in hout, natuursteen en koper in te zenden. Het koperen dak is de blikvanger van het gebouw.

Fictieve Feiten 2001/1.

Advertisement