Advertisement

Obi-Wan Finale - The Loop

01:54

Kijk hier voor het nieuws van 2016 (eerste kwartaal).

Kijk hier voor het nieuws van 2016 (derde kwartaal).

mei

  • 1: Vanmorgen om 10:00 uur (lokale tijd), op het Eénheidsplein in Jolka (Palana), is de Dag van de Arbeid gevierd met een parade waaraan behalve arbeiders ook legereenheden deelnamen die o.a. produkten van de wapenindustrie lieten zien. Aan het einde van de middag was er als afsluiting een popconcert met nationale popgroepen.

juni

  • 24: Het Verenigd Koninkrijk beslist de Europese Unie te verlaten. Op de Kanaaleilanden is de stemming zorgelijk, de regering komt in spoedzitting bijeen.
  • 27: Pavel L. Puslovar (67) heeft vrijdag jl. formeel zijn ontslag ingediend als Palaanse minister van Economie. Puslovar wordt opgevolgd door Savva L. Brjoellov (51). Deze is vrijdagavond officieel beëdigd als minister, maar zal pas 1 juli aan het werk gaan. De officiële rede dat Puslovar aftreedt zijn gezondheidsproblemen. Maar geruchten doen de ronde dat Puslovar in ongenade is gevallen bij de Palaanse leider Letko. Aangezien Puslovar de derde man in lijn na Letko is, betekent dit ook een machtsverschuiving binnen de communistische partij van Palana.
Wiki-inhoud is beschikbaar onder CC-BY-SA tenzij anders vermeld.