Geofictie Wiki
Advertisement

Kijk hier voor het nieuws van 2017 (tweede kwartaal).


augustus[]

  • 6: De parlementsverkiezingen in Karstonia die op 6 augustus gehouden werden, zijn gewonnen door de (regerende) liberale KFP van minister-presidente Maria Wassiljewska, en het ziet er naar uit dat de liberalen en christendemocraten nu opnieuw een coalitieregering zullen gaan vormen.
  • 15: Vanmorgen om 10:00 uur (lokale tijd), op het Eénheidsplein in Jolka, is de 72ste verjaardag herdacht van het einde van de Tweede Wereldoorlog met een militaire parade en feestelijke optochten.

september[]

  • 7: Op de Kanaaleilanden maakt de regering het nieuwe energieplan bekend. Opmerkelijk is de volledige afwijzing van de verbranding van biomassa (hout). Men komt wel met een nieuw alternatief; energie uit huishoudelijk afval.
  • 26: Palana kondigt aan haar defensie uitgaven flink te verhogen na de speech van de Amerikaanse president Donald Trump in de Veilgheidsraad van de Verenigde Naties. De Palaanse minister van buitenlandse zaken Kimni noemde de speech eerder al ronduit onbeschoft en een oproep tot oorlog in Oost-Azië.
Advertisement